Dieselprijs zakt weer, stookolie opnieuw duurder
  Foto:  REUTERS

De prijs van diesel gaat dinsdag flink naar beneden. De maximumprijs voor diesel B7 zakt met 20,7 eurocent tot 2,0790 euro per liter, zo maakte de FOD Economie bekend.

De prijsdaling was dit weekend al aangekondigd door experts, die wezen naar de programmawet die de maximumprijzen voor brandstoffen regelt.

Stookolie daarentegen wordt dinsdag weer duurder, tot maximaal 1,1146 euro per liter (+ 1,18 eurocent) voor een bestelling vanaf 2.000 liter. Voor een kleine bestelling, minder dan 2.000 liter, bedraagt de maximumprijs 1,1470 euro per liter.

Ook de Europese gasprijs ging maandag omlaag na berichten dat er verder onderhandeld wordt tussen Rusland en Oekraïne over een staakt-het-vuren. De landen praten maandag opnieuw via videoverbinding en de Russische president Vladimir Poetin zou bereid zijn tot een ontmoeting met de Oekraïense leider Volodimir Zelenski.

De prijs voor gas op de Amsterdamse gasbeurs, die richtinggevend is voor de Europese prijzen, daalde maandagochtend met 10 procent tot 118 euro per megawattuur. Vorige week maandag steeg de gasprijs nog naar het recordniveau van 345 euro.