American Football-legende Tom Brady gaat dan toch nog niet met pensioen: ‘Mijn plaats is nog steeds op het veld’
Tom Brady gaat toch nog een seizoen spelen.  Foto: USA Today Sports

De Amerikaan Tom Brady, de meest succesvolle atleet uit de geschiedenis van de National Football League (NFL), heeft na amper zes weken zijn beslissing om met pensioen te gaan, teruggedraaid en zal nog een 23ste seizoen in de NFL spelen met de Tampa Bay Buccaneers.

Het icoon van het American Football had begin februari nog maar pas zijn afscheid aangekondigd. De legendarische quarterback, die talloze records op zijn naam heeft staan waaronder zeven eindzeges in de Super Bowl – zes met New England Patriots en één met Tampa Bay Buccaneers – zei toen dat zijn carrière ‘een ongelofelijke reis is geweest’ en hij de gelukkigste persoon ter wereld was.

Maar zondag liet de 44-jarige Brady via Twitter weten terug te komen op zijn besluit. ‘De afgelopen twee maanden heb ik me gerealiseerd dat mijn plaats nog steeds op het veld is en niet op de tribune. Die tijd komt nog wel. Maar nu nog niet’, aldus de echtgenoot van supermodel Gisele Bündchen. ‘Ik hou van mijn teamgenoten, en ik hou van mijn supporterende familie. Zij maken het allemaal mogelijk. Ik kom terug voor mijn 23ste seizoen in Tampa. Unfinished business.’

Nochtans heeft hij de geschiedenisboeken al herschreven. ‘Tom Terrific’ stond in zijn eentje meer in de Super Bowl (10) en won (7) de titel meer dan gelijk welke franchise in de 102-jarige geschiedenis van de NFL. Jawel, u leest het goed: een speler heeft in zijn eentje meer overwinningen in de Super Bowl dan 32 teams die al decennialang meer dan vijftig spelers per jaar opstellen. Hij leidt de NFL in het meeste aantal gescoorde touchdowns en gegooide yards. Zijn carrière van 22 jaar was al een record als quarterback, dat hij nu dus nog wat wil verstevigen.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig