The Rolling Stones komen deze zomer naar Brussel
Mick Jagger zakt deze zomer af naar Brussel.  Foto: afp

The Rolling Stones zullen op 11 juli in het Koning Boudewijnstadion in Brussel staan, zo heeft de band aangekondigd. Het concert maakt deel uit van een nieuwe tournee in tien Europese landen.

The Rolling Stones zitten dit jaar zestig jaar in het vak. Ter ere van die verjaardag trekken ze deze zomer langs dertien Europese steden in tien landen om op te treden in volle stadions. De aftrap van de gloednieuwe show en productie Sixty geven ze op 1 juni in Madrid.

Op maandag 11 juli 2022 nemen Mick Jagger, Keith Richards en Ronnie Wood het Koning Boudewijnstadion over in Brussel. Ze worden vergezeld door drummer Steve Jordan, na het overlijden van Charlie Watts vorig jaar. De ticketverkoop start op vrijdag 18 maart om 9 uur.

Hoe de nieuwe productie er exact zal uitzien, is nog een verrassing. Fans mogen zich wel zeker verwachten aan een gigantisch podium, een moderne lichtshow en een setlist vol klassiekers. Denk aan: ‘Gimme shelter’, ‘Paint it black’, ‘Jumpin’ jack flash’ en ‘Tumbling dice’.

Speciaal voor de tournee werd een Sixty-versie van de iconische tong onthuld, een ontwerp van de bekroonde Britse designer Mark Norton.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig