Maandag droog met opklaringen en bewolkte perioden
  Foto: belga

In het oosten kan er maandag nog een laatste bui vallen maar al snel wordt het overal droog met opklaringen, maar ook bewolkte perioden. Het KMI voorspelt maxima van 9 graden in de Hoge Venen tot 14 graden in het centrum.

Er staat maandag eerst een matige zuidwestenwind, maar tegen de avond wordt hij zwak uit west tot zuidwest of uit veranderlijke richtingen, meldt het KMI.

Maandagavond zijn er eerst nog opklaringen en is het droog. Maar in de loop van de nacht neemt de bewolking opnieuw toe vanaf het zuiden en pas op het einde van de nacht verwachten we ook regen in de gebieden langsheen de Franse grens. Over de noordelijke landshelft blijft het dus nog droog. De minima liggen tussen 1 en 5 graden. De wind is eerst zwak en veranderlijk, maar draait geleidelijk naar zuidoostelijke richtingen en wordt soms matig.

Dinsdag start de dag zwaarbewolkt met regen over de regio’s nabij de Franse grens. In de loop van de dag breidt de regen zich uit over de rest van het land. In het uiterste noordwesten van het land blijft het meestal droog met zelfs opklaringen aan de kust die later oostwaarts opschuiven. Maxima van 7 graden in de Hoge Venen tot 14 graden in het noordwesten. Er staat een zwakke tot matige oosten-­ tot zuidoostenwind.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig