Gedetineerde steekt cipier neer in gevangenis van Brugge: ‘Ernstige agressie’
  Foto:  rr

Zondagavond is een vrouwelijke cipier neergestoken door een gedetineerde in de gevangenis van Brugge. Het incident deed zich iets na 17 uur voor, bevestigt woordvoerster Kathleen Van De Vijver. Het slachtoffer kon ter plaatse verzorgd worden.

Toen de cel van een mannelijke gedetineerde werd geopend door een vrouwelijke cipier, sloegen de stoppen door bij de gevangene. Hij haalde een steekwapen boven en haalde uit naar het slachtoffer. De vrouw werd in de hals geraakt. ‘Er is sprake van ernstige agressie’, vertelt Kathleen Van De Vijver, woordvoerder van het gevangeniswezen bij de FOD Justitie. ‘Het slachtoffer kon gelukkig ter plaatse verzorgd worden, momenteel worden de andere medewerkers in de gevangenis opgevangen.’

Afzondering

Het incident leidde tot opschudding, en daarom werd zo goed als het hele avondprogramma in de gevangenis geschrapt. ‘Alle activiteiten liggen stil’, zegt Van De Vijver. ’Een onderzoek moet uitwijzen hoe het steekwapen in de cel van de gedetineerde is geraakt.’ Na het incident werd de dader in afzondering gezet.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig