‘De slimste mens’ krijgt ook Duitse versie
  Foto:  ISOPIX

De slimste mens, de quiz die in Vlaanderen en Nederland al jaren een kijkcijferhit is, gaat naar Duitsland. Dat heeft presentator Erik van Looy bekendgemaakt in het Nederlandse televisieprogramma De avondshow met Arjen Lubach.

Lubach deed zowel mee aan de Nederlandse als de Vlaamse versie. In Nederland won hij in 2012. In Vlaanderen behaalde de cabaretier afgelopen seizoen de finale.

De presentator van de Duitse versie wordt acteur Hans Sigl, bekend van de succesvolle dramaserie Der bergdoktor, vertelde Van Looy in De avondshow: ‘Ik vertrek morgen naar Keulen om hem advies te geven.’ Hij zei niet wanneer de eerste aflevering in Duitsland te zien zal zijn.

Ook in Nederland trekt De slimste mens al jaren miljoenen kijkers. Het spel wordt er gepresenteerd door Philip Freriks en Maarten van Rossem. ‘Philip Freriks heeft nooit om advies gevraagd’, zei Van Looy. ‘Ze zijn wel eens komen kijken in België, maar ze gingen volgens mij halverwege de opnames weg.’

Duitsland is het vierde land waar De slimste mens te zien is. Er was ook korte tijd een Turkse versie. ‘Daar kon je een auto winnen’, aldus Van Looy.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig