Forfaitnederlaag voor KV Mechelen tegen OH Leuven
Een archiefbeeld uit september 2021, toen KV Mechelen OHL wel partij gaf.   Foto:  BELGA

KV Mechelen heeft geen gelijk gekregen in de zaak in verband met de niet-gespeelde wedstrijd tussen OH Leuven, nadat het niet kwam opdagen voor de match.

KV Mechelen zakte op 15 januari niet naar Leuven af, omdat doelmannen Gaëtan Coucke (23) en Maxime Wenssens (20) besmet waren met het coronavirus. Die laatste bleek echter op de B-lijst te staan bij Malinwa, waardoor niet voldaan was aan de voorwaarden voor uitstel.

‘Het verschil tussen de A- en de B-lijst was ons niet bekend’, luidde het pleidooi van algemeen directeur Frank Lagast namens KV Mechelen bij de Disciplinaire Raad van de voetbalbond eind januari. OHL pleitte voor een forfaitscore. ‘Je kan toch moeilijk iedereen voor voldongen feiten plaatsen en vervolgens doodleuk vragen om de wedstrijd te herspelen?’, klonk het. De Disciplinaire Raad gaf KVM gelijk en besliste dat de wedstrijd alsnog moest worden gespeeld. Dat was niet naar de zin van OHL, dat een stap hogerop ging en naar het BAS trok. Het BAS volgde nu de redenering van de Leuvenaars, die de drie punten pakken met een 5-0 forfaitzege tegen KV Mechelen.