Zit jij ook in een gouden kooi?

Ruim één op drie werknemers zegt onvoldoende motivatie en engagement te kunnen opbrengen. Toch zetten ze de stap niet naar een andere job.

Dat blijkt uit een rondvraag bij 2.500 werknemers in België. Dit in opdracht van hr-dienstverlener Tempo-Team en in samenwerking met Anja Van den Broeck, arbeidsmotivatie-expert aan de KU Leuven.

Bijna de helft van de werknemers (4 op 10) geeft aan dat ze qua job weinig andere opties zien of vrezen problemen te krijgen als ze hun huidige werkgever zouden verlaten. Zowat twee op drie geeft toe dat veranderen van job te veel onzekerheid met zich meebrengt.

Vakantiedagen

Specialisten verwijzen vaak naar de gouden kooi. Zo stijgen onze lonen met onze anciënniteit en bouwen we meer pensioen en vakantiedagen op. Kortom, de materiële aspecten van onze job zijn best oké, maar daarom voelen we ons nog niet betrokken.

“Het is belangrijk dat bedrijven inspanningen leveren om werknemers aan zich te binden en te houden”, oppert Anja Van den Broeck. “Werknemers moeten zich door hun organisatie gesteund voelen. Daarnaast is het ook van belang dat de waarden van de werknemers in lijn liggen met die van de werkgever en dat deze altijd zijn beloftes nakomt.”

Bron: Jobat.be