camera closecorrect Verwijs ds2 facebook nextprevshare twitter video

Justitie

Zaak Natacha

Nog altijd geen doorbraak in zaak-Natacha

De Belgische speurders die in Peru hebben mee gezocht naar Natacha de Crombrugghe, zijn onverrichter zake teruggekeerd.

dinsdag 1 maart 2022 om 3.25 uur

 Natacha verdween 36 dagen geleden.  facebook

Na een week assistentie in ­Peru zijn de speurders van de federale gerechtelijke politie gisteren naar ons land terug­gekeerd. De extra hulp die ze hebben geboden bij de zoektocht naar Natacha de Crombrugghe, leverde niets op. Dat bevestigt de federale politie.

De 28-jarige Natacha de Crombrugghe verdween op 23 januari in Peru. De Belgische delegatie bestond uit twee speurders van de Brusselse ­federale gerechtelijke politie en een afgevaardigde van de Cel Vermiste Personen.

Het contact met de Peru­viaanse speurders verliep goed, zegt de federale politie. Het is niet uitgesloten dat de speurders opnieuw naar Peru ­vertrekken, maar voorlopig volgen ze het onderzoek vanuit België. Er wordt op geregelde tijdstippen overlegd met de ­Peruviaanse speurders.

Al 36 dagen vermist

Natacha de Crombrugghe is al 36 dagen vermist. De jonge vrouw kwam op 23 januari aan in het dorpje Cabanaconde waarna ze alleen vertrok voor een trektocht door de Colca-vallei, een uitgestrekte kloof in het zuiden van Peru.

Bij het Belgische gerecht ­liggen nog alle denksporen open. Kwam Natacha ­kwalijk ten val of werd ze het slachtoffer van een misdrijf? Er wordt met alles rekening gehouden.

Haar ouders zijn nog ter plaatse en blijven hopen dat ze hun dochter levend zullen ­terugvinden. De zoekactie van de Peruviaanse politie en ­reddingswerkers gaat voort.

Niet te missen

LEES OOK

De podcasts van De Standaard

Niet te missen