Standard beëindigt samenwerking met ceo Grosjean
Alexandre Grosjean (links) en coach Luka Elsner.   Foto:  BELGA

De wegen van Standard en Alexandre Grosjean scheiden. De ceo vertrekt in onderling overleg bij de Luikse club. De exit kan niet los worden gezien van de nakende overname.

‘Standard de Liège en hun ceo Alexandre Grosjean hebben in onderling overleg beslist om hun samenwerking te beëindigen’. Zo begint de mededeling van de Luikse club. ‘Onze club wil hem hartelijk bedanken voor zijn loyaliteit, toewijding en eerlijkheid tijdens zijn ambtstermijn bij Standard de Liège en wenst hem het beste toe in zijn verdere professionele carrière.’

Voorzitter Bruno Venanzi zal Grosjeans functies ad interim overnemen met de hulp van Pierre Locht, die momenteel de jeugdopleiding van de Rouches runt. Grosjean incasseerde de laatste maanden veel kritiek van de Standard-supporters. De harde kern, die zondag voor de match achter gesloten deuren tegen KAA Gent aankondigde te komen demonstreren, eiste meermaals zijn vertrek.

Overname

Daarnaast lijkt het vertrek van Grosjean verbonden met de nakende overname van Standard. Volgens onze informatie is het Noord-Amerikaanse JKC Capital de belangrijkste kandidaat om Standard (met een meerderheidsbelang) over te nemen.