Moskou zet de aanval op Oekraïne onverminderd voort. De Russische troepen voeren bombardementen uit en trekken hoofdstad Kiev binnen. Getuigen in het oorlogsgebied delen schrikwekkende beelden. In de bovenstaande video ziet u een vliegtuig dat werd neergehaald door het Oekraïense leger.

Pasgeboren baby's ondergebracht in schuilkelder ziekenhuis

Een kinderziekenhuis in Dnipro heeft pasgeboren baby’s verhuisd naar een geïmproviseerde schuilkelder onder het gebouw. De stad was doelwit van raketaanvallen door het Russische leger.

Onduidelijkheid over beelden van tank die wagen ramt

Op sociale beelden circuleren beelden waarop te zien is hoe een tank een personenwagen ramt. Dit incident werd eerder toegeschreven aan Russische troepen, maar daarover heerst nu onduidelijkheid. Het is nog niet bekend wie achter de aanval zit. Ook zijn er berichten dat de tank de controle over het stuur was verloren.

Oekraïners schieten vijandige gevechtsvliegtuigen uit de lucht

In de loop van de nacht bereikt het Russische geweld de Oekraïense hoofdstad. Inwoners van Kiev verliezen hun woningen wanneer brokstukken van vijandige gevechtstoestellen op appartementsgebouwen in het zuiden van de stad terechtkomen.

Vuurgevechten in het noorden, sirenes in het westen

Voor het eerst sinds de Tweede Wereldoorlog luidt het luchtalarm in Lviv, in het westen. Aan de andere kant van het land licht een minutenlange kogelregen de nacht op.

Oekraïners delen beelden van slagveld in getroffen steden

Op beelden die Oekraïne heeft vrijgegeven, zijn vernielde of onbruikbaar gemaakte Russische militaire voertuigen te zien. Lichamen van dode soldaten liggen over het slagveld verspreid.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig