Herman Van Holsbeeck vrijgelaten uit de cel
Herman Van Holsbeeck zat drie weken vast in de gevangenis van Sint-Gillis.  Foto: belga

Voormalig RSC Anderlecht-manager Herman Van Holsbeeck (67) zal onder voorwaarden vrijgelaten worden uit de gevangenis van Sint-Gillis. Dat besliste de Brusselse Kamer van Inbeschuldigingstelling vandaag. Het is een enorme opluchting voor Van Holsbeeck.

De beslissing om Herman Van Holsbeeck onder voorwaarden vrij te laten kwam er na een lang pleidooi van zijn advocaat Daniel Spreutels vorige week. Twee weken geleden had de raadkamer Van Holsbeecks vrijlating nog geweigerd, toen zijn advocaat argumenteerde dat er geen sprake was van ‘nieuwe feiten’ en daarnaast de wankele gezondheid van zijn cliënt inriep. Nu is het wel gelukt om Van Holsbeeck op vrije voeten te krijgen, weliswaar onder voorwaarden. In totaal zat Van Holsbeeck 22 dagen in de cel.

Van Holsbeeck werd in september 2019 in verdenking gesteld voor witwassen en valsheid in geschrifte. Het gaat om het vermoeden van financiële constructies rond de uitgaande transfer van Alexander Mitrovic en Chancel Mbemba naar de Engelse voetbalclub Newcastle, en de transfer van Youri Tielemans naar AS Monaco. Dit dossier staat los van Propere Handen, waarin Van Holsbeeck ook wordt beschuldigd van vergelijkbare feiten.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig