Dikke Van Dale krijgt er bijna duizend Engelse woorden bij
Influencer: vanaf nu in de Dikke Van Dale.  Foto: afp

De nieuwe Dikke Van Dale krijgt er dit jaar bijna duizend woorden uit het Engels bij, naast woorden uit onder meer het Japans, Deens, Arabisch en Portugees. De zestiende editie van het woordenboek verschijnt op 22 maart.

In de nieuwe editie worden 979 nieuwe Engelse trefwoorden opgenomen, dat is ongeveer 10 procent van het totale aantal nieuw toegevoegde woorden. Onder de Engelse nieuwkomers bevinden zich woorden zoals airfryer, big tech, bodyshaming, covid, fintech, influencer en streetfood.

Naast het Engels worden er in de zestiende editie nieuwe woorden opgenomen uit het Berbers, Chinees, Deens, Duits, Frans, Italiaans, Japans, Marokkaans Arabisch, Mexicaans Spaans, Portugees, Spaans en Turks.

Voorts zijn er 10.000 nieuwe vaste verbindingen, spreekwoorden en voorbeelden. Van Dale voegt er bij deze editie ook 150 korte taalverhalen bij die hun licht laten schijnen over 150 jaar Nederlands. Nog opvallend: bijna 15.000 beroeps- en persoonsnamen krijgen een m/v/x.

De zestiende editie verschijnt op 22 maart en kunt u reserveren bij de reguliere (internet)boekhandel. De introductieprijs van 179 euro geldt tot vier weken na de verschijning. Vanaf 20 april is de prijs 209 euro. Bij de aanschaf van de Dikke Van Dale hoort een jaar gratis toegang tot de Dikke Van Dale Online, te gebruiken op desktop en ook op tablet en smartphone via de Van Dale App.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in