Volgens de Peruviaanse nieuwssite Gazzeta de Arequipa zouden er kleren gevonden zijn in de zoektocht naar de vermiste Natacha de Crombrugghe (28). De ouders van Natacha zijn intussen aangekomen in Peru.

Er wordt opnieuw met man en macht gezocht naar de Belgische. De Crombrugghe was op vakantie in Peru, maar sinds 23 januari werd er niets meer van haar vernomen. Ze reisde alleen, zo vertelde de uitbaatster van het hotel waar ze verbleef aan de politie. ‘s Anderendaags zou ze vertrokken zijn op een trektocht door de Colca Canyon, een ­diepe uitgestrekte kloof. Natacha vertrok alleen en liet een deel van haar bagage achter in het hostel, maar ze keerde nooit terug van die wandeltocht.

Haar rugzak is teruggevonden in het hotel, maar ook tijdens de zoektocht zijn vrouwenkleren aangetroffen. Het is niet duidelijk of die van Natacha zijn. De politie zal aan haar ouders vragen of dat het geval is. Dat zegt berggids Ignazio Mamani Viza aan Gazzeta de Arequipa. Ondertussen zijn haar ouders in Peru aangekomen om het onderzoek te volgen.

Het parket van Brussel bevestigt dinsdag ook dat de rugzak van de jonge vrouw werd teruggevonden in de plek waar zij verbleef. Er wordt nog onderzocht of er aanwijzigingen kunnen gevonden worden in de inhoud van de rugzak.

Ook dinsdag wordt er verder gezocht naar de vrouw. Volgens lokale media zou een team van 25 politieagenten van de High Mountain Rescue Unit op pad zijn en zijn er ook twee agenten met drones aanwezig. Die drones worden ingezet omdat verschillende plaatsen moeilijk toegankelijk zijn. De politie probeert de route te reconstrueren die ze genomen heeft, om zo te kunnen zien waar ze eventueel zou kunnen zijn. ‘Naarmate er meer dagen verstrijken, worden de zoekgebieden groter’, zegt Víctor Zanabria, hoofd van de lokale politie aan Canal N.

Natacha, een juriste uit Linkebeek in de Brusselse rand, arriveerde op zondagavond 23 januari laat in een hostel in het dorpje Cabanaconde. Ze reisde alleen, vertelde de uitbaatster aan de Peruaanse politie. ’s Anderendaags zou ze vertrokken zijn op een trektocht door de Colca Canyon, een uitgestrekte, diepe kloof. Natacha vertrok alleen en liet een deel van haar bagage achter in het hostel. Ze keerde nooit terug van die wandeltocht.

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in