Parket bevestigt: 5-jarige jongen omgekomen na aanrijding met trein in Antwerpen-Centraal
Het ongeval gebeurde op verdieping -1 in Antwerpen-Centraal.  Foto:  BELGA

De jongen van vijf die maandagnamiddag overleden is aangetroffen in een spoortunnel vlak bij het treinstation Antwerpen-Centraal, is om het leven gekomen door een aanrijding met een trein. Een wetsdokter heeft de doodsoorzaak bevestigd, zo meldt het parket.

Het slachtoffertje, de vijfjarige Jesse uit Hasselt, was rond 14.15 uur aan de aandacht van zijn moeder ontsnapt in het McDonald’s-restaurant aan de drukke De Keyserlei, vlak bij het station Antwerpen-Centraal. Uit camerabeelden blijkt dat de jongen daarna het station binnenwandelde en via perron 23-24 de tunnelkoker richting Berchem heeft bereikt.

Een treinbestuurder heeft het lichaam rond 16.10 uur opgemerkt vlak naast de sporen, maar het jongetje is al rond 14.41 uur aangereden door een trein, zo blijkt uit beelden waarop de aanrijding zelf te zien is. De aangestelde wetsdokter heeft de doodsoorzaak bevestigd, aldus het parket. Het onderzoek naar de exacte omstandigheden wordt voortgezet.

Het lichaam van het kind werd aangetroffen in een zogeheten ‘wisselzone’. Het blijft onduidelijk waarom de jongen naar het bewuste perron liep. Ook onduidelijk is hoe de jongen onopgemerkt de afstand van het McDonald’s-restaurant tot in een verboden zone onder het station kon afleggen.

Jesse was afkomstig uit Hasselt. Daar liep hij, net als zijn broertje, school op de kleuter- en basisschool Kids, een school voor buitengewoon onderwijs. Hij zat in een klasje met zes leerlingen die een autismespectrumstoornis hebben.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig