Vier doden bij lawine in Oostenrijk
  Foto:  Getty Images/EyeEm

In Spiss, een Oostenrijks stadje dicht bij de grens met Zwitserland, zijn vier mensen overleden bij een lawine. Zeker nog een persoon is vermist. Dat meldt het persagentschap APA.

Oostenrijkse en Zwitserse helikopters zijn intussen ingezet om reddingswerken uit te voeren. Recent viel er bijzonder veel sneeuw in de regio van het Tiroolse Spiss. Er is nog geen informatie over de afkomst en de identiteit van de slachtoffers.

Eerder op vrijdag was er al een lawine op een skipiste in Soelden, een ander stadje in de provincie Tirol. Daar werden geen gewonden of overlijdens gemeld.

Ook in buurland

In het Zwitserse Davos werd donderdagavond een 43-jarige snowboarder teruggevonden onder een lawine. Hij bevond zich buiten de pistes en kwam niet opdagen op de afspraak met zijn familie, aldus de politie van Graubünden. Zijn lichaam werd uiteindelijk gevonden onder een meter sneeuw.

Er waren in Zwitserland de afgelopen zeven dagen 56 meldingen van lawines die door personen werden veroorzaakt, aldus het instituut WSL dat sneeuw en lawines bestudeert. Donderdag alleen al kwamen twee mensen om het leven en raakten vier anderen gewond in Scuol, Lenzerheide, Davos en Oberwald. In Lenzerheide raakten ook drie militairen gewond.

Het instituut roept op erg voorzichtig te blijven, zeker op hellingen in de schaduw. Er is een groot gevaar op lawines door dikke lagen verse sneeuw en door sneeuw die door de wind wordt weggeblazen en terechtkomt op zwakkere, oude sneeuw.

Je wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld je aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig