Australische premier waarschuwt Kanye West dat hij gevaccineerd moet zijn
Kanye West met Julia Fox.  Foto:  AP

De Amerikaanse rapper Kanye West moet volledig gevaccineerd zijn als hij in Australië wil optreden. Dat heeft de Australische premier Scott Morrison gezegd.

Gevraagd naar de mogelijke komst van West, van wie de vaccinatiestatus niet gekend is, zei Morrison op een persconferentie: ‘De regels gelden voor iedereen, zoals mensen recent hebben kunnen zien. Het maakt niet uit wie je bent, je moet de regels volgen. Volg de regels en je kunt komen. Volg de regels niet, en je kunt niet komen.’

Volgens media zou West in maart een reeks concerten in Australië willen doen.

West had in een interview in 2020 nog gezegd dat je laten vaccineren gelijk is aan ‘een merkteken van het beest (de duivel, red.)’, maar in 2021 gaf hij op sociale media aan één prik gehad te hebben.

Twee weken geleden werd tennisster Novak Djokovic Australië uitgezet omdat hij niet gevaccineerd was. Djokovic wilde zijn titel op de Australian Open verdedigen, maar er ontstond getouwtrek over de geldigheid van zijn visum. Uiteindelijk besliste het federaal gerechtshof dat de tennisster het land moest verlaten.

Ook in Australië woedt momenteel een grote besmettingsgolf door de omikronvariant.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig