Aantal ziekenhuisopnames blijft stijgen
  Foto:  BELGA

Het aantal ziekenhuisopnames wegens corona heeft zijn toppunt nog niet bereikt. Tussen 22 en 28 januari zijn dagelijks gemiddeld 354 coronapatiënten gehospitaliseerd, een stijging met 31 procent op weekbasis. Dat blijkt zaterdag uit voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano.

Er liggen op dit ogenblik nog 3.821 patiënten met corona in het ziekenhuis (+34 procent), van wie er 371 intensieve verzorging nodig hebben (+2 procent). 

   Tussen 19 en 25 januari werden dagelijks gemiddeld 52.294 nieuwe corona-infecties vastgesteld, een stijging met 45 procent op weekbasis. Ruim 98 procent van de gevallen wordt momenteel veroorzaakt door de omikronvariant. 

   Dagelijks werden gemiddeld 120.000 testen afgenomen, waarvan 46,3 procent een positief resultaat had. Het reproductiegetal bedraagt 1,18, wat betekent dat de epidemie nog in de opmars zit. 

      Dagelijks overlijden nog steeds iets meer dan 25 mensen aan een covid-infectie, een toename met 14 procent in vergelijking met een week eerder. Sinds het begin van de pandemie zijn in ons land al ruim 29.000 coronasterfgevallen te betreuren. 

      Intussen hebben 6,5 miljoen Belgen een boosterprik van een vaccin gekregen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig