In Pittsburgh, een stad in de Amerikaanse staat Pennsylvania, heeft een brug het begeven. Enkele uren later zou president Joe Biden er komen speechen over zijn investeringsproject in infrastructuur.

Op foto’s is te zien hoe de besneeuwde brug naar beneden is gezakt. De brug sleeptedrie auto’s en een bus in z’n val mee. Er vielen geen doden. Tien mensen raakten lichtgewond, van wie er drie naar het ziekenhuis werden overgebracht. De gasleiding onder de brug werd afgesloten. Volgens CNN is een gaslek of -explosie uitgesloten. De specifieke oorzaak van het ongeval wordt momenteel onderzocht.

Amerikaans president Biden wil net met z’n ‘Build Back Better’-programma slechte wegen, gebouwen en bruggen opwaarderen. Daarvoor trok hij een recordaantal dollars uit. Het Witte Huis liet intussen weten dat het verder gaat met het geplande bezoek aan Pittsburgh. In een statement bedankte Biden ook de hulpverleners.

Volgens John Fetterman, Luitenant-gouverneur van Pennsylvania, toont het incident aan hoe slecht het gesteld is met de Amerikaanse weginfrastructuur. ‘Het is jammer dat het op zo’n vreselijke manier moet duidelijk worden’, vindt hij. Hij geeft ook aan dat er door het slechte weer gelukkig weinig volk op de baan was.

Dronebeelden tonen omvang van ravage ingestorte brug in Pittsburgh
Foto:  AP

Dronebeelden tonen omvang van ravage ingestorte brug in Pittsburgh
In september 2020 ging Biden het plan al eens gaan voorstellen in Pittsburgh.  Foto: reuters

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig