Twaalfjarige die agent neerstak voorlopig drie maanden in instelling geplaatst
  Foto:  gvb

De twaalfjarige jongen die donderdag in Peer een wijkagent tweemaal met een mes in de rug stak, is door de jeugdrechter voor drie maanden in een halfopen instelling geplaatst. Dat meldt VRT Nws. Voorlopig wordt de jongen verdacht van poging tot doodslag. Zijn 17-jarige broer werd ook voorgeleid onder de voorlopige juridische kwalificatie van weerspannigheid in bende.

Na een discussie stak een twaalfjarige jongen een 41-jarige wijkagent in de Collegelaan in Peer met een mes neer. Hij raakte ernstig gewond, maar verkeerde niet in levensgevaar. De wijkagent was donderdag rond 15.30 uur aan de schoolomgeving van het Agnetencollege het verkeer aan het regelen. Er was blijkbaar een file ontstaan. De moeder en haar zeventienjarige zoon kwamen de twaalfjarige jongen oppikken. Op een bepaald moment ontstond er een discussie, mogelijk omdat hun auto fout geparkeerd stond, waarna de wijkagent een poging wilde ondernemen om het voertuig van de moeder te controleren. De twaalfjarige jongen stormde toen met het mes op de wijkagent af en haalde met het wapen uit.

Let op: deze beelden kunnen als schokkend ervaren worden

Blijkbaar had de jongen het mes – het zou gaan om een zakmes – in de loop van donderdag op school van een dertienjarig meisje gekregen. Het is niet bekend waarom het meisje het mes mee naar school had genomen. Ze zou niets met de feiten zelf te maken hebben.

Het meisje is ook ondervraagd, maar haar wordt niets ten laste gelegd. De zeventienjarige broer van de messentrekker is gekend bij het gerecht. Hij en de twaalfjarige verblijven bij hun moeder in een gezin zonder vader. De twee broers werden vrijdagnamiddag allebei bij de jeugdrechter in Hasselt voorgeleid. De moeder is nog gearresteerd. Vandaag zal beslist worden wat er met haar zal gebeuren.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig