Rafael Nadal naar finale Australian Open voor grandslamrecord
  Foto: afp

Rafael Nadal heeft in vier sets de halve finale van de Australian Open gewonnen tegen Matteo Berrettini. Dat maakt dat hij zondag met 21 grandslamtitels alleen recordhouder kan worden, voor Novak Djokovic en Roger Federer.

De 35-jarige Spanjaard, het zesde reekshoofd in Melbourne, rekende in zijn halve finale in vier sets af met de Italiaan Matteo Berrettini (ATP 7). Na net geen drie uur wedstrijd stonden de setstanden 6-3, 6-2, 3-6 en 6-3 op de tabellen.

In de finale neemt Nadal het op tegen de Rus Daniil Medvedev (ATP 2), die de Griek Stefanos Tsitsipas (ATP 4) uitschakelde in de tweede halve finale.

Rafael Nadal is met zijn finaleplaats nog één wedstrijd verwijderd van een recordbrekende 21ste grand slam. Momenteel staat hij met 20 grandslamzeges op gelijke hoogte met Federer en Djokovic, die niet van de partij zijn in Australië.

Nadal maakte midden december zijn comeback in een exhibitietoernooi in Abu Dhabi, waar hij een corona­besmetting opliep. Het virus kreeg hem zo hard te pakken dat hij twijfelde aan de start van het nieuwe seizoen.

Na ­Roland Garros in juni 2021 had de man van Mallorca de coulissen ­opgezocht. Een rugblessure hield hem weg van Wimbledon en de Olympische Spelen, een voetblessure vergalde de rest van zijn jaar. Vervolgens bekampte hij maandenlang de aanhoudende hinder én de toenemende twijfels.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig