VUB stopt samenwerking met professor na meldingen van grensoverschrijdend gedrag
De campus van de VUB in Etterbeek.  Foto: isopix

De Vrije Universiteit Brussel (VUB) heeft besloten om de samenwerking met een van haar medewerkers stop te zetten na verschillende klachten van grensoverschrijdend gedrag. Dat heeft de VUB bevestigd. Volgens onze informatie gaat het om een prof en is er sprake van drie slachtoffers.

‘De Vrije Universiteit Brussel kreeg in 2020 verschillende meldingen van onder meer grensoverschrijdend gedrag door een van haar medewerkers. Deze klachten werden zeer ernstig genomen, want voor dergelijk gedrag is er aan de VUB geen plaats’, reageert de Brusselse universiteit in een persbericht.

Midden december werd beslist een einde te maken aan de tewerkstelling van de betrokken medewerker. Volgens de VUB gebeurde dit na een ‘interne en grondige’ procedure.

In het belang van het recht op privacy van alle betrokkenen en om het helingsproces te laten starten, zal de VUB hierover geen verdere commentaar of details verstrekken over de zaak, maar volgens informatie die De Standaard kon krijgen, gaat het om drie slachtoffers.

De betrokken medewerker reageerde tegenover De Morgen: ‘Ik heb met de VUB een dading afgesloten om niet te communiceren over de zaak.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig