Blogster moet 4 miljoen dollar aan Cardi B
Cardi B.  Foto:  AFP

De Amerikaanse rapster Cardi B krijgt 4 miljoen dollar in een proces tegen een gossipblogster die verklaard had dat het ongeboren kind van de rapster een intellectuele handicap zou hebben en dat Cardi zich prostitueerde om geld te verdienen, herpes opliep en ecstasy en cocaïne nam.

Belcalis Almanzar – de echte naam van ­Cardi B – had een klacht ingediend ­tegen Youtubester Tasha K (Latasha Kebe), die zich specialiseert in nieuws over celebrity’s. Dat soort gossipvlogs en -blogs wordt steeds populairder op internet.

De blogster zou ‘kwaadaardige geruchten’ en ‘vernederende’ informatie hebben verspreid in een twintigtal video’s. Maandag had de rechtbank Cardi B al 1,25 miljoen dollar schadevergoeding toegekend. Daarbovenop kwamen dinsdag nog 1 miljoen zogenaamde ‘punitive damages’, en een vergoeding van 500.000 euro die het bedrijf van de blogster moet betalen. Kebe moet ook de gerechtskosten van meer dan 1,3 miljoen dollar terugbetalen. Dat brengt het totaalbedrag op bijna 4,1 miljoen dollar, bevestigt de advocaat van Cardi B.

De advocaat van Tasha K zei aan Variety niet akkoord te gaan met het vonnis en in beroep te gaan.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig