Bollywood-actrice na 15 jaar buiten vervolging gesteld van ‘obsceen gedrag’ met Richard Gere
Voor deze kus op de wang startte het Indiase gerecht een onderzoek.  Foto: reuters

Vijftien jaar nadat Richard Gere haar publiekelijk op de wang heeft gekust, is Bollywood-actrice Shilpa Shetty daarvoor buiten vervolging gesteld.

De Amerikaanse Hollywoodster Richard Gere wilde op een aidsevenement vijftien jaar geleden in India duidelijk maken dat een kus op de wang geen gezondheidsrisico inhoudt. Maar die kus, met de Indiase actrice Shilpa Shetty, draaide verkeerd uit. Het Indiase gerecht startte een onderzoek voor obsceen en ongepast gedrag.

Gere werd snel buiten vervolging gesteld, maar tegen Shetty bleef het onderzoek lopen, met als aanklacht dat ze zich niet had verzet. Dinsdag oordeelde de rechtbank van Bombay uiteindelijk dat het onderzoek geen grond heeft, en dat de actrice eerder het slachtoffer was van de ongewilde amoureuze avances van Richard Gere.

Shilpa Shetty (46) heeft nog niet gereageerd op de buitenvervolgingstelling. In 2007 verdedigde ze het gedrag van Richard Gere nog. De Amerikaanse acteur, die boeddhistisch is, excuseerde zich later voor zijn vertoning.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig