Nog onduidelijk hoe kleuter Dean om het leven kwam
  Foto:  BELGA

Meer dan een week na het overlijden van Dean Verberckmoes (4) weet het gerecht nog altijd niet met zekerheid wanneer en hoe de kleuter precies om het leven is gekomen.

De jongen werd het laatst gezien in Sint-Niklaas, samen met verdachte Dave De Kock (34). Die paste samen met zijn vriendin R.W. (25) op de jongen, maar zou hem na een ruzie ontvoerd hebben. Het lichaam van Dean werd maandag 17 januari ’s avonds aangetroffen in Neeltje Jans, een werkeiland in Zeeland.

Uit onderzoek van de politie in Nederland blijkt dat De Kock het kind ­zaterdagmiddag al op het ­Zeelandse werkeiland Neeltje Jans heeft achtergelaten.

Het gerecht weet nog altijd niet wanneer Dean om het ­leven is gekomen. De autopsie leverde ook geen eenduidige analyse op, waardoor ook de precieze doodsoorzaak nog niet formeel zou vaststaan.

De Kock zit opgesloten in Nederland, in afwachting van zijn mogelijke overlevering aan ons land. Hij zou voorlopig weigeren om verdere verklaringen af te leggen.

De afscheidsplechtigheid voor Dean Verberckmoes zal zaterdagmiddag plaatsvinden in de Sint-Laurentiuskerk in het Oost-Vlaamse Verrebroek, waar de jongen met zijn moeder woonde. Er worden veel mensen verwacht en volgens de priester wordt daarom buiten de kerk ook een scherm gezet.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig