Zeker acht doden na stormloop bij voetbalwedstrijd Africa Cup in Kameroen
Archiefbeeld. Door de covid-maatregelen wordt het stadion maar voor 80 procent gevuld.  Foto:  NurPhoto via Getty Images

Vlak voor de wedstrijd in de Africa Cup tussen Kameroen en de Comoren zijn minstens acht mensen om het leven gekomen bij een stormloop. Dat melden plaatselijke autoriteiten.

Een grote mensenmassa probeerde voor de wedstrijd toegang te krijgen tot het Olembe Stadium in hoofdstad Yaoundé, om het gastland te zien spelen. Daardoor is paniek uitgebroken en zijn minstens acht mensen omgekomen. 

Volgens de autoriteiten kan het dodental nog oplopen, aangezien er minstens 40 gewonden zijn. De Confederatie van het Afrikaanse Voetbal (Caf), de organisator van de Africa Cup, onderzoekt momenteel de situatie om meer details over het incident te verkrijgen.

‘Er was geduw en getrek, zoals overal gebeurt als er grote mensenmassa’s zijn. We wachten op betrouwbare informatie over de slachtoffers’, aldus de organisatie.

Volgens eerste tellingen probeerden zowat 50.000 mensen de wedstrijd bij te wonen. Het stadion heeft een capaciteit van 60.000 toeschouwers, maar vanwege de covid-beperkingen mag het maar voor 80 procent worden gevuld, waardoor er plaats is voor 48.000 fans.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig