Chileense president springt in de bres voor Taylor Swift
Taylor Swift schrijft wel mee aan haar liedjes, laat ze weten.  Foto:  getty via afp

De Britse muzikant Damon Albarn heeft zich niet populair gemaakt bij Taylor Swift. In een interview zei de frontman van Blur en Gorillaz dat de zangeres haar nummers niet zelf schrijft. Swift verdedigde zich op Twitter, waar zelfs de Chileense president haar te hulp schoot.

Albarn zei in een interview met de Los Angeles Timesdat de muziek van Billie Eilish een stuk interessanter is dan het werk van Swift, omdat Eillish’ muziek ‘donkerder en minder vrolijk’ is. De frontman van Blur en Gorillaz vindt dat Swift niet als schrijver van haar eigen liedjes telt, omdat ze soms met coauteurs werkt.

‘Ik was zo’n grote fan van jou, tot ik dit las’, sloeg Swift terug op Twitter. ‘Je hoeft mijn songs niet goed te vinden, maar het is echt walgelijk om mijn werk in diskrediet te willen brengen.’

Uiteraard kon de zangeres op veel bijval rekenen, maar het opvallendste hart onder de riem kwam van Gabriel Boric. De toekomstige Chileense president blijkt grote fan van Swift. ‘Mannen die moeten liegen en beledigen om aandacht te krijgen, hoef je niet serieus te nemen’, liet hij weten.

Albarn beweert dat alles op een misverstand berust. ‘Ik had gewoon een gesprek over schrijven, dat helaas werd gereduceerd tot clickbait. Ik bied mijn excuses aan. Het laatste wat ik wilde doen is je songwriting in diskrediet brengen, ik hoop dat je dat begrijpt’, antwoordde hij op de tweet van Swift.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig