Opnieuw meer dan 3.000 coronapatiënten in het ziekenhuis
  Foto:  Robin Utrecht

Er lagen zondag 3.039 coronapatiënten in het ziekenhuis, van wie er 361 intensieve zorgen nodig hebben. Dat blijkt maandag uit cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano, meegedeeld door het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke.

Hoewel er in het weekend zoals bijna altijd dagelijks gemiddeld wat minder mensen met covid-19 in het ziekenhuis werden opgenomen, bereikt het totale aantal hospitalisaties als gevolg van het coronavirus opnieuw de kaap van 3.000.

Er werden gedurende de periode van 14 tot 20 januari 726.401 testen uitgevoerd, waarvan er 311.279 positief bleken. De positiviteitsratio voor België steeg naar 42,85 procent. In diezelfde periode werden dagelijks gemiddeld 44.104 besmettingen met het coronavirus vastgesteld, een stijging met 71 procent ten opzichte van de voorgaande zevendaagse periode. 

Bovenstaande cijfers werden meegedeeld door het kabinet van minister van Volksgezondheid Frank Vandenbroucke op basis van de gegevens van het gezondheidsinstituut Sciensano. Het dashboard van Sciensano wordt op maandagen niet geüpdatet en reflecteert de huidige situatie op dit moment dus niet.

Kama Beweegt: Omikron en Co.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig