Conner Rousseau blijft in Sint-Niklaas wonen: ‘Gent is in goede handen, Sint-Niklaas niet’
Vooruit-voorzitter Conner Rousseau.  Foto:  DBA

Vooruit-voorzitter Conner Rousseau verhuist niet naar Gent, maar blijft in thuisstad Sint-Niklaas wonen om daar bij de volgende gemeenteraadsverkiezingen de lijst te trekken. Dat heeft hij bevestigd op een persconferentie.

Daarmee komt een einde aan de speculaties die de kop opstaken toen hij in 2019 partijvoorzitter werd. Rousseau overwoog om naar Gent te verhuizen, om daar zijn noodlijdende partij van een boegbeeld te voorzien. Ook Aalst, waar Vooruit het al decennia lastig heeft, werd genoemd.

Maar als Rousseau in 2024 een lokale lijst zal trekken, zal dat in Sint-Niklaas zijn, de stad waar hij nu officieel woont en waar zijn moeder Christel Geerts voor SP.A schepen en twee jaar burgemeester was.

‘Gent is in goede handen, Sint-Niklaas niet’, zei hij zondag op een persconferentie in Sint-Niklaas. Vooral op het vlak van veiligheid is er nog veel werk, klinkt het. Rousseau wijst er ook op dat veel jong talent vertrokken is, en wil daarom werk maken van vernieuwing. Twee gemeenteraadsleden zullen daarom plaats maken.

Of Rousseau straks burgemeester wordt, staat nog niet vast. ‘Ik wil nationaal een rol blijven spelen.’ De huidige statuten staan een cumul in de weg, maar Rousseau zet de deur wel op een kier. ‘De nieuwe statuten mogen mij op geen enkele manier beperken om de sterkste troepen in te zetten’, klinkt het.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig