Syriërs Munzir en Mustafa, bekend van foto van het jaar, krijgen visum in Italië
De vader verloor zijn been na een bombardement, zijn zoon werd zo geboren.   Foto:  Mehmet Aslan

Munzir en Mustafa, de Syrische vader en zoon die vorig jaar bekend werden door hun foto samen, krijgen een humanitair visum in Italië. De winnaars van foto van het jaar in Siena reageren opgelucht, meldt VRT.

Dinsdag wisten de twee dat ze naar Italië konden gaan. Donderdag maakten ze de documenten in orde op de ambassade en vrijdag vertrokken ze. Zo snel ging het voor Munzir en Mustafa. De twee hopen in Italië een nieuw leven te kunnen opbouwen en zijn enorm dankbaar.

Syriërs Munzir en Mustafa, bekend van foto van het jaar, krijgen visum in Italië
Munzir en Mustafa komen aan in Italië  Foto:  AP

Hun foto ging vorig jaar nog de wereld rond. Daarop was te zien hoe Munzir met zijn zoontje speelde. Als slachtoffer in de oorlog in Syrië verloor Munzir een been. Zijn zoontje Mustafa heeft geen ledematen, naar alle waarschijnlijkheid is dat een gevolg van een aanval met chemische wapens toen zijn moeder van hem zwanger was. In Italië hopen ze om betere prothesen te vinden. Daarvoor zullen Italiaanse dokters meteen aan de slag moeten. Zo zou hij bijvoorbeeld een maagoperatie nodig hebben en moeten zijn beenderen onderzocht worden om te zien hoe prothesen kunnen aangehecht worden.

Vader Munzir plaats zichzelf op de tweede plaats. Hij hoopt vooral dat zijn zoon goede zorgen krijgt. Omdat hun foto viraal ging, ontvingen ze heel wat (financiële) steun die hen vandaag helpt. Het geld wil Munzir vooral voor zijn zoon voorbehouden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig