John de Mol reageert: ‘Onbedoeld indruk gewekt de schuld bij vrouwen te leggen’
  Foto: isopix

De producent van The voice of Holland, John de Mol, zegt dat hij in de aflevering van Boos ‘volledig onbedoeld’ de indruk wekte dat hij ‘de schuld bij vrouwen’ legt. Hij schrijft dat het hem duidelijk is geworden dat vrouwen een incident pas melden als de cultuur in een bedrijf als veilig wordt ervaren.

John de Mol zegt zich ‘rot geschrokken’ te zijn door alle reacties op de uitzending over seksueel grensoverschrijdend gedrag achter de schermen van The voice of Holland. Hij doelt daarmee met name op de advertentie in het AD, geplaatst door vrouwen die werken voor zijn bedrijf Talpa. In de paginagrote advertentie staat de tekst ‘Beste John, het ligt niet aan de vrouwen’.

De mediamagnaat verklaarde in Boos onder meer dat er genoeg ‘loketten’ waren en zijn bij producent ITV en The voice voor jonge vrouwen om grensoverschrijdend gedrag te melden.

In zijn reactie zegt hij: ‘Ik snapte werkelijk niet waarom vrouwen boos zijn over mijn woorden in plaats van op de daders van seksueel grensoverschrijdend gedrag. Vanmorgen werd ik nog eens extra geraakt door een advertentie in de krant. Direct daarna ben ik in gesprek gegaan met een aantal vrouwen uit het bedrijf, die achter deze advertentie staan, om deze boosheid en teleurstelling te begrijpen.’

‘Ik reken het mezelf aan dat dit in mijn bedrijf kennelijk zo is en ga me voor de volle 100 procent inzetten om dit te veranderen. Ik sta open om hier meer over te leren met behulp van experts en de dialoog intern hierover aan te gaan. Ik hoop dat daarmee ook een bredere maatschappelijke discussie tot stand komt. Ik ga daar niet op wachten en ben direct begonnen om dit proces in mijn eigen bedrijf op te starten. Inmiddels ben ik uiteraard ook ingegaan op een uitnodiging van de staatssecretaris cultuur en media om hierover in gesprek te gaan’, aldus de Mol.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig