Vriendin Dave De Kock pleit onschuldig maar blijft in de cel
Op de Grote Markt in Sint-Niklaas werd Dean dinsdag herdacht.  Foto: belga

De 25-jarige R.W., de Nederlandse vrouw die in België werd opgepakt in het onderzoek naar de dood van de 4-jarige Dean Verberckmoes, blijft in de cel. Dat heeft de raadkamer in Dendermonde vrijdag beslist. Ze houdt haar onschuld staande, zegt haar advocaat, die de vrijlating had gevraagd aan de raadkamer.

R.W. is de vriendin van Dave De Kock en werd tijdens een huiszoeking in haar woning in Sint-Gillis-Waas aangehouden op verdenking van moord en ontvoering, maar het is nog niet duidelijk of ze een actieve rol speelde in de dood van de jongen. De vrouw werd niet overgebracht naar het gerechtsgebouw in Dendermonde wegens de huidige coronamaatregelen.

Ze werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met Dave De Kock woonde. Het slachtoffer Dean Verberckmoes verbleef in het verleden ook al bij het koppel en het kind zou woensdag 12 januari, de dag waarop De Kock en Dean Verberckmoes het laatst gezien werden, een nacht logeren.

Haar advocaat Bart De Decker had de vrijlating gevraagd. ‘We hadden voor de raadkamer haar vrijheidstelling verzocht, want ze houdt tot op heden haar onschuld staande. Ze heeft een ongelofelijk en verpletterend besef dat zij mogelijk de laatste was die Dean levend gezien heeft, maar ze vraagt uit respect voor de nabestaanden er met respect over te berichten. Zij zal later als het noodzakelijk is daarover verder communiceren’, zegt de advocaat.

‘Het is zeer moeilijk voor haar. Ze had ook een band met Dean. Zij is geschokt en verbijsterd door wat er gebeurd is. Ze zal op een goede manier alles proberen uitklaren en ze zal verder aan het onderzoek meewerken.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig