Elise Mertens stoot door naar achtste finales dubbelspel op Australian Open, Greet Minnen uitgeschakeld
Elise Mertens en Veronika Kudermetova.  Foto: belga

Elise Mertens heeft zich vrijdag aan de zijde van de Russin Veronika Kudermetova geplaatst voor de derde ronde (achtste finales) van het dubbelspel op de Australian Open, het eerste grandslamtoernooi van het jaar in Melbourne. Greet Minnen is dan weer uitgeschakeld.

Mertens en Kudermetova, die het derde reekshoofd vormen, versloegen in de tweede ronde de Françaises Caroline Garcia en Kristina Mladenovic in drie sets: 6-4, 3-6 en 6-2. De partij duurde 1 uur en 58 minuten. In de volgende ronde wachten de Chinese veertiende reekshoofden Yi-Fan Xu en Zhaoxuan Yang. Mladenovic won de Australian Open in het dubbel al twee keer, in 2018 en 2020.

In het dubbelspel stak de 26-jarige Mertens (WTA 4 dubbel) vorig jaar in Melbourne de eindzege op zak aan de zijde van de Wit-Russin Aryna Sabalenka. In het enkelspel kijkt Mertens (WTA 26), het negentiende reekshoofd, in de derde ronde (zestiende finales) de Chinese Shuai Zhang (WTA 74) in de ogen.

Greet Minnen heeft zich vrijdag dan weer niet kunnen plaatsen voor de achtste finales van het dubbelspel. Samen met thuisspeelster Ellen Perez leed de 24-jarige Kempense in de tweede ronde een nederlaag (6-3, 7-5) tegen de Chileense Alexa Guarachi en de Amerikaanse Nicole Melichar-Martinez. Die vormen het vijfde reekshoofd op het hardcourt in Melbourne.

In de eerste ronde hadden Minnen en Perez zich ontdaan van de Australische tandem Jaime Fourlis en Maddison Inglis.