Linda de Mol reageert op schandaal rond ‘The voice of Holland’: ‘Mijn hoofd is één grote puinhoop’
  Foto:  ISOPIX

De Nederlandse presentatrice Linda de Mol heeft gereageerd op de steun die ze gekregen heeft na de controverse rond het televisieprogramma The voice of Holland. ‘De aanname dat ik de boel gefaciliteerd zou hebben, is zo pijnlijk dat ik niet eens weet hoe ik dat hier moet uitdrukken.’

‘Mijn hart huilt voor alle vrouwen die leed is aangedaan, het is niet te doen. Jullie wens ik heel, heel veel sterkte’, begint De Mol aan haar open brief die zowel op Instagram als op haar website linda.nl gepubliceerd is. ‘Ik ben nog steeds in shock, verbijsterd, woedend, intens verdrietig. Mijn hoofd is één grote puinhoop van gedachten en gevoelens. Toch wil ik hier even reageren om al die lieve mensen te bedanken die de lichtpuntjes in een groot zwart gat zijn. Ik krijg honderden kaarten met de liefste teksten, duizenden appjes en mails van lezers om me een hart onder de riem te steken. Mijn Linda.-collega’s stuurden me een doos vol liefde. Vrienden, familie en collega’s komen langs, nemen eten mee en troosten. Ik heb geen vazen meer voor alle bloemen …’

Linda liet eerder al met een statement op haar website weten dat ze haar relatie met bandleider Jeroen Rietbergen had beëindigd nadat hij in opspraak was gekomen. Hij wordt beschuldigd van ongepast gedrag naar deelnemers van het programma, en bekende sommige feiten.

‘Voel me geen sterke vrouw’

‘Het is de mooist denkbare pleister op de grote klap van vorige week en het perfecte antigif tegen de afschuwelijke manier waarop sommige media hiermee omgaan. Iedereen buitelt met een sardonisch genoegen over elkaar heen met meningen, aannames en beschuldigingen waarvan die ene, die suggereert dat ik de boel gefaciliteerd zou hebben omdat “ik immers alles wist”, zo pijnlijk is dat ik niet eens weet hoe ik het hier moet uitdrukken. De menselijke maat is volledig verdwenen’, vervolgt ze.

Linda belooft in haar brief ook om haar verhaal te doen. Dat zal ze doen via haar eigen platform. ‘Elke kaart die ik krijg begint met ‘je bent een sterke vrouw, je kunt dit aan’, maar zo voel ik me helaas totaal niet. Dank nogmaals voor alle liefde’, schrijft ze nog.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig