Verkeershinder in Brussel door actie taxichauffeurs: ‘Kom niet met de auto’
Themabeeld.  Foto: belga

Afgesloten tunnels en wegversperringen veroorzaakten de hele voormiddag verkeershinder in de hoofdstad. Taxichauffeurs betogen tegen de taxidiensten van Uber. ‘Ik raad af om met de auto naar Brussel te komen.’

Verschillende tunnels in Brussel werden afgesloten door betogende taxichauffeurs. Onder meer in de tunnels Hallepoort, Rogier, Kunstwet en Louisa ondervonden automobilisten last. ‘Op dit moment is enkel nog de Louisatunnel afgesloten’, zegt Inge Paemen van Brussel Mobiliteit. ‘Ik raad af om met de auto naar Brussel te komen. Het wordt zeker nog een tijdlang aanschuiven’, zegt Paemen. Al het Brussels autoverkeer werd bovengronds omgeleid.

Uber

De actie van de taxibestuurders begon vanmorgen vroeg. Rond 7.10 uur stelde de politie van de zone Brussel West vast dat 50 à 60 taxi’s de weg versperden op de Keizer Karellaan in Brussel. ‘Ze bezetten de busstrook en een rijstrook. Een derde rijstrook lieten ze wel vrij’, zei de woordvoerder van politiezone Brussel West. Vanaf 8 uur trokken de actievoerders richting Delta en sloten ze uiteindelijk ook wat tunnels af. Volgens de politie verliep de actie zonder incidenten.

De reden voor de actie is de rol van taxidienst Uber. Die taxi-app leidt al lange tijd tot woede bij de Brusselse taxichauffeurs. Momenteel geldt een tijdelijke regeling waardoor de Uber-chauffeurs in Brussel kunnen blijven werken. Er is veel discussie of de dienst de taxiwetgeving overtreedt. Sam Bouchal van de taxifederatie vraagt bij persagentschap Belga dat de Brusselse regering die regels opnieuw handhaaft en dus meer inspecties uitvoert.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig