Dave De Kock wordt in België berecht voor dood 4-jarige Dean
  Foto:  Frank Bahnmuller

Dave De Kock wordt in België berecht voor de ontvoering en dood van Dean Verberckmoes. Dat is beslist op de coördinatievergadering tussen de Belgische en Nederlandse speurders, zo bevestigt het Nederlandse openbaar ministerie aan Belga.

De Belgische en Nederlandse speurders, die een coördinatievergadering hielden in Bergen op Zoom, moesten woensdagnamiddag beslissen waar de verdachten Dave De Kock en zijn Nederlandse vriendin R. W. berecht zouden worden. De twee landen moesten nog formeel akkoord gaan dat de vervolging van De Kock in ons land zal plaatsvinden en dat is nu gebeurd.

‘Omdat zowel het slachtoffertje, de nabestaanden en de verdachte de Belgische nationaliteit bezitten, is een vervolging door de Belgen het meest opportuun. Het Nederlandse deel van het onderzoek wordt voortgezet en de resultaten daarvan zullen aan de Belgen worden overgedragen. Ook in België wordt verder onderzoek gedaan’, dat deelt het Nederlandse openbaar ministerie mee.

De Kock zit in Nederland in de cel voor wederrechtelijke vrijheidsberoving en betrokkenheid bij het overlijden van de vierjarige jongen. Het onderzoek moet uitmaken waar De Kock en Dean geweest zijn in Nederland en waar het slachtoffer omgebracht werd. De resultaten van de autopsie op het lichaam, waarbij het tijdstip van overlijden beter ingeschat kan worden, kunnen daar ook bij helpen. Het lichaam werd in Nederland gevonden ter hoogte van Neeltje Jans in Zeeland, en De Kock werd opgepakt in Meerkerk in de provincie Utrecht.

In België heeft de onderzoeksrechter in Dendermonde R. W., de Nederlandse vriendin van De Kock, aangehouden op verdenking van moord en ontvoering. Ze werd in de nacht van maandag op dinsdag opgepakt tijdens een huiszoeking in Sint-Gillis-Waas, in het pand waar ze samen met De Kock woonde.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig