Gaslek aan station Brussel-Noord gedicht, perimeter is opgeheven
  Foto:  belga

Het gaslek dat maandagvoormiddag ontstaan was op de Simon Bolivarlaan in Schaarbeek, vlak bij het station Brussel-Noord, is kort na 13 uur gedicht. Het station was geëvacueerd. Reizigers kregen een tijdlang geen toegang tot het gebouw.

De veiligheidszone die was ingesteld rond het station Brussel-Noord, is opgeheven. Het verkeer in de omgeving kan opnieuw normaal door.

Het gaslek was rond 11 uur ontstaan op een bouwwerf aan de Simon Bolivarlaan. Door het lek werd het station Brussel-Noord een tijdlang ontruimd. Verschillende tramlijnen van de MIVB werden onderbroken en buslijnen van De Lijn werden omgeleid.

Omstreeks 12.30 uur werden drie toegangen tot het station aan de kant van de Aarschotstraat heropend, evenals de ingang ter hoogte van de helling van het Noordplein, weliswaar alleen voor mensen die een trein moesten halen.

Op dat moment werden ook de loketten in het station heropend. Het treinverkeer werd aan het eind van de ochtend enkele minuten onderbroken, maar kon snel worden hervat. Sommige lijnen liepen daardoor vertragingen op, maar die zouden voor de avondspits opgelost zijn.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig