De berichten over grensoverschrijdend gedrag hebben de Nederlandse zangeres Anouk doen besluiten om te stoppen als coach bij het programma The voice of Holland. Ook belangrijke adverteerders trekken zich terug.

De Nederlandse zangeres Anouk stopt als coach bij het tv-programma The voice of Holland naar aanleiding van de recente gebeurtenissen. ‘Het is gewoon een corrupte bende’, zegt de zangeres zondag in een video op haar Instagram-account. ‘Ik wil niet werken waar jarenlang een aantal mannen misbruik hebben gemaakt van hun positie, en waar er bewust voor is gekozen het stil te houden en de andere kant op te kijken. Dat kan echt niet.’

Zaterdag werd bekend dat The voice of Holland voorlopig niet wordt uitgezonden vanwege berichten rond mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik. Bandleider Jeroen Rietbergen erkende vervolgens dat hij relaties van ‘seksuele aard’ heeft gehad met vrouwen die betrokken waren bij het programma.

In het BNNVARA-programma Boos wordt donderdag uitgebreid ingegaan op de aantijgingen, maar Anouk wacht daar niet op. ‘Eigenlijk weet ik wel genoeg’, besluit de zangeres, nadat ze zondag het statement van Rietbergen had gelezen en enkele telefoontjes met ‘bepaalde mensen’ had gepleegd. ‘Dat is niet waar ik zit. Daar wil ik geen onderdeel van zijn.’

Anouk is al enkele jaren coach bij The voice of Holland en The voice kids. Samen met Ali B, Glennis Grace en Waylon vormde Anouk dit seizoen het team van coaches. Ook tegen coach Ali B is aangifte gedaan, naar verluidt door een oud-kandidaat.

Sponsors

Zaterdag meldde RTL voorlopig te stoppen met het uitzenden van het programma na berichten van mogelijk seksueel grensoverschrijdend gedrag en machtsmisbruik rondom de show.

Een woordvoerder van de sponsor Lidl zegt dat nu het programma is opgeschort daarmee automatisch ook het sponsorschap vooralsnog is beëindigd. T-Mobile, een andere sponsor, zegt tegen RTL Boulevard ‘elke vorm van grensoverschrijdend gedrag’ af te keuren. ‘We nemen hier als bedrijf nadrukkelijk afstand van’, klinkt het. Ook toont het bedrijf zijn medeleven aan alle betrokkenen.

Het is niet duidelijk hoeveel sponsorgeld ermee gemoeid is. Lidl wil hierover geen uitspraken doen en zegt het onderzoek naar de aantijgingen tegen het programma af te wachten.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig