Kremlin ‘verontrust’ over ‘totaal uiteenlopende’ visie met Westen
 Dmitri Peskov. Foto: afp

De Russen en het Westen blijven op ‘totaal uiteenlopende’ posities over de spanningen rond Oekraïne, ondanks een week van intensieve diplomatieke contacten, hetgeen ‘verontrustend’ is. Dat heeft de woordvoerder van het Kremlin, Dmitri Peskov, gezegd in een interview dat zondag uitgezonden werd op de Amerikaanse zender CNN.

‘We weten niet wat de uitkomst zal zijn, we hebben deze drie gespreksrondes achter de rug. Er zijn enkele punten van overeenstemming tussen ons. Maar over het algemeen, over de principiële kwesties, kunnen we zeggen dat we op andere posities blijven, met totaal uiteenlopende standpunten. En dat is niet goed, dat is verontrustend’, aldus Peskov.

Het Westen beschuldigt Moskou ervan een aanval op zijn buurland voor te bereiden. Rusland stelt dat de ontplooiing van het leger in de grensregio slechts een reactie is op de groeiende en vijandige aanwezigheid van de Navo in een gebied dat, volgens de Russen, in hun invloedssfeer valt. Er zijn geen plannen om Oekraïne binnen te vallen, houdt Moskou vol.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig