Meer dan 50 pv’s tijdens politieactie in West- en Oost-Vlaanderen
  Foto: Marc Herremans

Bij de grootschalige controleactie in Oost- en West-Vlaanderen zijn zaterdag 63 personen die geseind stonden aangetroffen, 55 gerechtelijke processen-verbaal opgesteld en 409 verkeersinbreuken vastgesteld. Dat meldt de federale politie zondag.

De focus van deze politieactie lag op het opsporen van rondtrekkende dadergroepen: er werd uitgekeken naar rondtrekkende dievenbendes, drugstrafiek en mensensmokkel. Daarnaast was er uiteraard ook aandacht voor verkeers- en andere inbreuken. Met controleposten aan op- en afritten van verschillende snelwegen en op de belangrijke verkeersassen en met mobiele patrouilles controleerde de politie uiteindelijk 1.648 voertuigen.

Er werden bij de actie 63 geseinde personen aangetroffen en de politie legde 843 ademtesten op, waarvan er 29 positief waren. Er vonden ook 39 inbeslagnames van drugs plaats en 17 van verboden wapens, valse nummerplaten of cash geld. De politie stelde 55 gerechtelijke processen-verbaal op, voornamelijk voor drugs en verboden wapens maar ook voor de niet-naleving van voorwaarden, en 409 pv’s voor verkeersinbreuken. Het ging dan voornamelijk om snelheidsovertredingen, voertuigen die niet verzekerd zijn, rijden onder invloed van drugs of alcohol en inbreuken op technische eisen.

De actie was een samenwerking tussen verschillende federale politiediensten, 27 politiezones, aspiranten van de West-Vlaamse politieschool en nationale politieacademie, de douane, de Vlaamse belastingsdienst VlaBel, de Dienst Vreemdelingenzaken en agenten van de Franse en Nederlandse politie.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig