Zangeres van ‘Be my baby’ overleden
Ronnie Spector.  Foto: Sony Music Archive via Getty Ima

De Amerikaanse zangeres Ronnie Spector is woensdag op 78-jarige leeftijd overleden. Ze werd in de jaren 60 beroemd als frontvrouw van The Ronettes. De familie van Spector laat weten dat ze na een korte strijd tegen kanker is gestorven.

De zangeres, die werd geboren als Veronica Bennett, richtte eind jaren vijftig The Darling Sisters op, samen met haar oudere zus en hun nicht. Na een naamsverandering naar The Ronettes volgden wereldhits als ‘Be my baby’, ‘Baby, I love you’ en ‘Walking in the rain’. De groep ging in 1967 uit elkaar.

De beroemde en beruchte producent Phil Spector was verantwoordelijk voor het gros van hun hits. Ronnie was zelf van 1968 tot en met 1974 getrouwd met de later voor moord veroordeelde producer. ‘Zoals ik al vaak heb gezegd toen hij nog leefde: hij was een briljante producer, maar een slechte echtgenoot’, zei de zangeres na de dood van haar ex-man, bijna een jaar geleden.

Na het einde van The Ronettes bracht Spector ook enkele soloalbums uit, maar ze wist het succes van de groep niet te evenaren. Haar laatste plaat, English Heart, verscheen in 2016. In 2007 werden The Ronettes opgenomen in de Rock ’n roll Hall of fame.

De zangeres laat haar man Jonathan Greenfield en hun twee zoons achter.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig