Vrouw op bromfiets overleden na aanrijding met vluchtmisdrijf in Aalst
  Foto:  MARC HERREMANS - MEDIAHUIS

In Aalst is woensdagmiddag een vrouw overleden nadat ze op haar bromfiets werd aangereden door een personenwagen. Dat bevestigt het Oost-Vlaamse parket. De bestuurder van de personenwagen pleegde vluchtmisdrijf.

Het ongeval gebeurde rond 13 uur in de Vereeckenstraat in Gijzegem, een deelgemeente van Aalst. Volgens zusterkrant Het Nieuwsblad wilde de bestuurder de vrouw inhalen maar omdat een vrachtwagen uit de tegenovergestelde richting kwam gereden, had hij niet voldoende ruimte voor zijn manoeuvre. De auto raakte de achterkant van de brommer waardoor de 77-jarige vrouw uit Buggenhout zwaar ten val kwam. De bestuurder van de auto sloeg meteen op de vlucht.

Het slachtoffer werd in kritieke toestand overgebracht naar het ziekenhuis. Daar overleed ze aan haar verwondingen. De lokale politie probeert intussen de gevluchte bestuurder op te sporen.

De hulpdiensten waren snel ter plaatse, zegt de lokale politie. ‘Er waren meerdere getuigen van het ongeval. Zij kunnen een beroep doen op het Sociaal Politioneel Team van Politie Aalst. Het verdere verloop van het onderzoek ligt in handen van het parket.’ Het Oost-Vlaamse parket heeft een verkeersdeskundige aangesteld om het ongeval te onderzoeken.

De omgeving van het ongeval is afgesloten voor alle verkeer. De weg is afgesloten in beide richtingen vanaf de Wiezebrug in de Roland Monteynestraat tot de steenweg op Oudegem. Er is een omleiding en het ongeval leidt tot verkeershinder.

Omwonenden hekelen al jaren de onveilige situatie in de Vereeckenstraat. Buurtbewoners hadden al gevraagd om vrachtwagens te weren, omdat het verkeer in volle vaart langs een smalle bocht komt aangereden.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig