Geert Merchiers  wordt Oost-Vlaamse procureur des Konings na veroordeling Johan Sabbe
  Foto:  pdv

Geert Merchiers wordt de nieuwe procureur des Konings van het Oost-Vlaamse parket. Hij volgt Johan Sabbe op, die werd veroordeeld voor aanranding.

Geert Merchiers was de voorbije jaren al waarnemend procureur des Konings tijdens de schorsing van Johan Sabbe. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne heeft vijftig dagen de tijd om Merchiers formeel te benoemen.

Merchiers ging in 1992 aan de slag als parketmagistraat in Oudenaarde. Voor de gerechtelijke hervorming in 2014 van de Oost-Vlaamse parketten (Oudenaarde, Gent en Dendermonde) werd hij al procureur des Konings in Oudenaarde. Na de fusie van de parketten werd Merchiers afdelingsprocureur van het parket Oudenaarde.

Johan Sabbe, het voormalige hoofd van het Oost-Vlaamse parket, werd in juni vorig jaar door het Gentse hof van beroep veroordeeld tot vier maanden cel met uitstel, voor aanranding en ­ongewenst seksueel gedrag. Sabbe werd veroordeeld omdat hij zijn persoonlijke chauffeur ­Vanessa Cantaert ­­on­gewenste berichten stuurde, en haar in december 2018 betastte in zijn dienstwagen. Sinds juni 2020 stond hij op non-actief.

Volgende maand gaat Sabbe met pensioen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig