Gemiddelde dagelijkse ziekenhuisopnames stijgt met bijna een vijfde
  Foto:  BELGA

Uit de voorlopige cijfers van gezondheidsinstituut Sciensano blijkt dat het aantal ziekenhuisopnames en aantal besmettingen verder blijven stijgen. Ten opzichte van een week eerder stegen de opnames met 17 procent. Het aantal besmettingen steeg met maar liefst 85 procent.

Tussen 4 en 10 januari werden elke dag gemiddeld 182 mensen opgenomen in het ziekenhuis, een stijging met 17 procent. Er liggen nu 1.962 mensen in het ziekenhuis (+5 procent), van wie 437 (-16 procent) in de intensieve zorg.

Ook aantal besmettingen stijgt. Tussen 1 en 7 januari hebben elke dag gemiddeld 20.264 mensen in ons land een positieve coronatest afgelegd. Dat is een stijging met 85 procent in vergelijking tot de week ervoor. Op 4 januari waren er 28.045 besmettingen, een nieuw absoluut record sinds het begin van de pandemie.

De positiviteitsratio blijft ook stijgen: 26,2 procent (+9 procent) van de afgenomen tests is nu positief. Er werden bijna 78.800 tests afgenomen, een stijging met 20 procent. Het reproductiegetal bedraagt nu 1,08. Wanneer dat hoger ligt dat 1, wil dat zeggen dat de pandemie aan kracht wint.

Het aantal overlijdens blijft wel nog dalen. Tussen 1 en 7 januari stierven elke dag gemiddeld 18,3 mensen aan de gevolgen van het virus, een daling met 24 procent in vergelijking met een week eerder. Het totale aantal overlijdens ligt nu op 28.518.

Voor meer cijfers kunt u terecht op het dashboard van Sciensano.

Kama Beweegt: Omikron en Co.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig