Stromae zingt nieuw nummer midden in interview
Stromae.  Foto:  EPA

De Belgische zanger Stromae (36) heeft in een interview de tweede single onthuld die straks ook op zijn album ‘Multitude’ staat. Hij zong het tijdens een interview met de Franse televisiezender TF1.

Rond de zevende minuut van het interview vroeg de journaliste van TF1 aan Stromae of muziek hem helpt om zich minder alleen te voelen. Daarop weerklonk plots muziek in de studio en zong hij zijn lied ‘L’enfer’ (de hel) live vanop zijn stoel in de studio. ‘L’enfer’ gaat over eenzaamheid en suïcidale gedachten. De zanger kampte de afgelopen jaren met een burn-out.

De tekst klinkt vrij vertaald zo: ‘Ik heb soms suïcidale gedachten gehad. Ik ben er niet erg trots op. We geloven soms dat dat de enige manier is om ze het zwijgen op te leggen. Die gedachten waardoor ik in een hel leef.’ Het fragment werd zondagavond al meer dan één miljoen keer bekeken.

Tour

Hij vertelde tijdens het interview nog dat hij zeven jaar niet met zijn eigen muziek in de schijnwerpers trad ‘omdat hij gewoon nog wat moest leven’. ‘Zo had ik had het geluk om te trouwen. Om een kind te hebben, dat nu drie jaar oud is. Het tour-leven is geweldig, maar we beleven geen dag dagelijkse dingen.’

Onlangs maakte hij ook al van een televisieprogramma gebruik om zijn muziek te promoten, want bij het Amerikaanse The tonight show van Jimmy Fallon bracht hij ‘Santé’, het eerste nummer van zijn nieuwe album dat verschijnt op 4 maart.

Stromae gaat ook weer touren. De eerste drie shows zijn gepland in Brussel op 22 februari, in Parijs op 24 februari en in Amsterdam op 27 februari. Die shows waren meteen uitverkocht. Op 19 juni speelt hij ook op Werchter Boutique en hij keert ook nog terug naar Paleis 12 in Brussel op 15, 16 en 17 maart 2023.

Wie met vragen zit over zelfdoding, kan terecht bij de Zelfmoordlijn op het gratis nummer 1813 en op www.zelfmoord1813.be. 

Wist je dat je ook zonder abonnement elke maand 3 betalende  plus-artikels kunt lezen?

Meld je aan en lees gratis ›

Vul je e-mailadres en wachtwoord in