Acteur Bob Saget (65), bekend van ‘Full house’, overleden
Bob Saget werd 65 jaar.  Foto:  Richard Shotwell/Invision/AP

De Amerikaanse acteur Bob Saget, bekend van onder meer de sitcom ‘Full house’, is zondag overleden. Dat meldt de plaatselijke politie van Orlando, Florida, die de komiek in zijn hotelkamer vond.

De politie vond geen bewijs van kwaad opzet of drugsgebruik, klonk het verder. Saget trad zaterdagavond nog op in een comedyshow en deelde daarna een foto op Instagram. Daarbij kondigde hij nog meer shows aan. ‘Ik sta terug op het podium zoals ik deed toen ik 26 jaar oud was. Ik heb mijn nieuwe stem gevonden en ik geniet van elk moment’, klonk het.

De acteur is bij het grote publiek vooral bekend voor zijn rol als weduwnaar Danny Tanner in de serie Full house, die uitgezonden werd van 1987 tot 1995. Hij hernam die rol in de reboot Fuller house. Verder was hij bijna tien jaar lang de stem van de toekomstige Ted Mosby in de sitcom How I met your mother en was hij presentator van America’s funniest home videos.

Nadat het nieuws bekendraakte, uitten verschillende Amerikaanse sterren, waaronder Whoopi Goldberg en Jon Stewart, hun medeleven op sociale media. Full house-collega John Stamos, die Jesse speelde in de serie, tweette: ‘Ik ben er kapot van. Ik ben in complete en totale shock. Ik zal nooit meer een vriend hebben zoals hij. Ik hou zo veel van je, Bobby.’ Actrice Whoopi Goldberg noemt Saget ‘een vriend met een enorm hart’.

Candace Cameron Bure, die in Full house zijn oudste dochter speelde, heeft geen woorden voor haar verdriet. ‘Bob was een van de beste mensen die ik in mijn leven heb gekend. Ik hield zoveel van hem.’ Mary-Kate en Ashley Olsen, de tweeling die in Full house zijn jongste dochter Michelle speelden, laten via een mededeling weten dat Saget ‘de meest liefhebbende, meevoelende en genereuze man’ was. ‘We zijn diep bedroefd dat hij niet langer bij ons is, maar we weten dat hij altijd onze gids zal blijven zoals hij dat altijd geweest is. We denken aan zijn dochters, vrouw en familie en wensen hen veel sterkte.’

‘Bob Saget was negen jaar lang de oudere en wijzere “ik”. Hij was de liefste, grappigste en meest ondersteunende man. De makkelijkste om bij in de buurt te zijn. Een mens onder mensen’, zegt Josh Radnor over Saget.

Saget laat een vrouw en drie dochters na. ‘We zijn geschokt dat Bob overleden is’, schrijft zijn familie in een statement. ‘Hij was alles voor ons en willen dat iedereen weet dat hij van zijn fans hield. Hij trad graag op en hield ervan om mensen door gelach samen te brengen.’

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig