Brits koningshuis verspreidt nieuwe portretten van Kate Middleton voor haar 40ste verjaardag
Kate Middleton op een evenement in 2019.  Foto:  AP

De Britse prinses Kate Middleton wordt vandaag 40 jaar oud en het Britse koningshuis viert dat met enkele nieuwe portretten.

De beelden van de Duchess of Cambridge werden gemaakt door modefotograaf Paolo Roversi. De prinses draagt verschillende jurken van designer Alexander McQueen. De foto’s zullen een kleine reis maken met exposities in Berkshire, St. Andrews en Anglesey.

Die drie plekken hebben voor Middleton een speciale betekenis: in Berkshire groeide ze op, in St Andrews ging ze naar de universiteit en ontmoette ze prins William. Het koppel woonde net voor hun huwelijk in Anglessy. De foto’s zullen later een plek krijgen in de National Portrait Gallery in Londen.

De Italiaanse fotograaf heeft de foto’s naar eigen zeggen zo naturel mogelijk gehouden. ‘Ik wilde haar niet als een hertogin afbeelden maar zo puur en eigentijds mogelijk’, zegt hij in gesprek met de Italiaanse krant Corriere della Sera. Roversi schoot zo’n 250 foto’s, bijna allemaal in zwart-wit. Uiteindelijk werden er drie geselecteerd.

Online laten honderden mensen een berichtje achter voor de vrouw van prins William, die haar verjaardag volgens Britse media niet groots zal vieren vanwege het coronavirus.

Ook de koninklijke familie zelf kon niet achterblijven. Op het algemene account van de familie, dat vooral gebruikt wordt voor updates rondom koningin Elizabeth, werden felicitaties gedeeld, net als op de pagina van Clarence House, de residentie van prins Charles en Camilla.

Het hof deelde vier foto’s van de koningin samen met Kate Middleton, waaronder een uit juni vorig jaar. Toen sneed Elizabeth tijdens een bijeenkomst rond de G7-top in het bijzijn van Catherine en Camilla een taart aan met een ceremonieel zwaard.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig