Een deel van de Ardennen werd vanochtend wakker onder een dikke sneeuwlaag. Er zijn zelfs verschillende skicentra geopend waar u kunt langlaufen. Bekijk de mooie beelden hierboven. 

Zaterdagochtend hangen er lage wolken ten zuiden van Samber en Maas en zijn er tijdelijk nog opklaringen mogelijk over het noordoosten. De bewolking neemt echter snel toe vanaf het westen, gevolgd door lichte regen. In de namiddag bereikt de neerslag het oosten en het zuidoosten en daar valt er op de hoogten sneeuw. Op het einde van de namiddag wordt de neerslag overal intenser. De maxima worden op het einde van de dag bereikt en liggen tussen 0 of +1 graad in de Hoge Venen, 6 graden in het centrum en 8 graden in het uiterste westen. De zuidwestenwind neemt in de loop van de dag toe tot vrij krachtig en aan zee tot soms krachtig. Er zijn rukwinden mogelijk tot 60 km/u. Dat meldt het KMI.

Zaterdagavond neemt de neerslag, die een buiig karakter krijgt, verder toe in intensiteit vanaf het westen. In de Ardennen valt er regen en natte sneeuw. Na middernacht wordt het droger in het westen met opklaringen. Over het oosten wordt het pas droger naar de ochtend toe. De minima liggen tussen 0 en 6 graden. De wind is matig tot vrij krachtig en aan de kust tijdelijk krachtig uit zuidzuidwest, ruimend naar west tot noordwest. We verwachten rukwinden tot 70 km/u of aan zee wat meer.

Zondag wordt het wisselend tot soms zwaarbewolkt met nog een kleine kans op enkele buien, vooral dan over het noorden en het oosten. Op het Ardense reliëf heeft de neerslag nog een winters karakter. De maxima schommelen tussen 0 graden in de Hoge Venen, 5 graden in het centrum en 7 graden in het noordwesten. De wind waait matig, soms vrij krachtig aan zee, uit westelijke richtingen.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig