Raad van State behoudt mondmaskerplicht in klas, verwerpt vraag tot heropening snooker- en bowlingzalen
Sinds 8 december is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 6 jaar.  Foto:  BELGA

De Raad van State (RvS) heeft vrijdag de mondmaskerplicht in de klas voor scholieren vanaf zes jaar behouden. In een andere zaak werd vrijdag de vraag tot heropening van de snooker-, biljart- en bowlingzalen verworpen.

De ouders van twee leerlingen die gevraagd hadden de mondmaskerplicht voor kinderen vanaf zes jaar te schorsen, konden het rechtscollege niet overtuigen van de uiterst dringende noodzakelijkheid van de schorsing, oordeelt de Raad.

Sinds 8 december is het dragen van een mondmasker verplicht vanaf 6 jaar. Een eerste vordering tot schorsing van enkele ouders tegen deze maatregel van het Overlegcomité werd op 21 december door de Raad van State ook al verworpen, omdat de wettelijke basis toen ontbrak.

Snooker-, biljart- en bowlingzalen

De RvS heeft vrijdag ook de vraag tot heropening van de snooker-, biljart- en bowlingzalen verworpen, blijkt uit twee arresten op zijn website. ‘De Raad is van oordeel dat het ingeroepen middel niet ernstig is’, klinkt het. Het rechtscollege wijst erop dat het wel degelijk gaat om een tijdelijke gedeeltelijke sluiting van de zalen, louter wat betreft het recreatieve gebruik door het publiek.

‘Op basis van de bepalingen van het Koninklijk Besluit mogen de binnenruimten wel degelijk nog steeds ter beschikking worden gesteld voor sportieve activiteiten, wedstrijden, sportkampen of -trainingen’, klinkt het.

Zowel de Belgische Bowlingfederatie FSBB als de Belgium Billiards Snooker Association (BBSA) waren vorige maand naar de Raad van State gestapt tegen de beslissingen van het Overlegcomité van 22 december.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig