Mountainbiker die gezocht werd voor minstens drie aanrandingen, geeft zichzelf aan
Het Zoniënwoud.  Foto:  BELGA

De mountainbiker die gezocht werd in het kader van minstens drie aanrandingen van vrouwen in het Zoniënwoud, heeft zichzelf aangegeven bij de politie.

Het gaat om een 26-jarige man uit Etterbeek die zich donderdag spontaan is gaan aangeven bij de politie. ‘De man werd verhoord en heeft de feiten bekend. Hij mocht beschikken na verhoor en het onderzoek loopt nu verder’, laat Gilles Blondeau, woordvoerder van het parket Halle-Vilvoorde, weten.

Billen aanraken

De verdachte heeft tussen december 2020 en september 2021 minstens drie vrouwen aangerand in het Zoniënwoud in Sint-Genesius-Rode, in de buurt van de Lorrainedreef. De feiten gebeurden op maandag 7 december 2020, zaterdag 26 juni 2021 en dinsdag 14 september 2021.

Bij de drie gekende feiten waren de vrouwen aan het lopen in het bos, toen de man hen op zijn mountainbike kruiste. Hij raakte hun billen aan en grijnsde naar de slachtoffers. Een van de vrouwen kon enkele dagen na de feiten een man filmen. Die beelden werden tussen kerst en nieuw door politie en parket verspreid.

Aan personen die vermoeden dat ze door dezelfde persoon zijn aangerand en daar geen aangifte van gedaan hebben, vragen politie en parket om zich te melden bij de onderzoekers.

U wil onze betalende artikels lezen maar nog geen abonnement nemen? Meld u aan en proef gratis van  plus-artikels.

Lees gratis ›

Geen betaalgegevens nodig